21 Mart 2007

Gozlem

kadınlar güçsüz olana kendini bir ödül, güçlü olana bir eşya gibi sunar - cesare pavese

Ne yazik ki hayat hakkinda en hoslanmadigim gozlemlerimden birini guzel dile getirmis...

6 yorum:

  1. kısa ve öz.. kadınların gerçekleri.. kesinlikle doğru..

    YanıtlaSil
  2. Kişileri genel bir sınıfa sokmaktan, özellikle de bu şekilde sokmaktan oldum olası hoşlanmamışımdır. Bu iki cümlelik yazından da o denli hoşlanmadım, kusura bakma..

    YanıtlaSil
  3. @7.oda: ne yazik ki benim de cogu kez gozlemledigim bir sey.

    @minik bir deli: yorumunuzu anliyorum, ben de genellemelerden cok hoslanmam ve bu soz size seksist bir genelleme gelmis gibi olabilir. Ne var ki bu sozu ben soylemedim, eger ben soylemis olsaydim muhtemelen sebebini de cozmeye calisan ve erkek davranislariyla karsilastiran objektif uzun bir yazi yazardim. Fakat genelleme de olsa "benim" kendi cevremde gozlenledigim kadin davranislari sairin soyledigi ile cok buyuk benzerlikler iceriyor. Ben tabii ki hic boyle dusunmeyen kadinlar da taniyorum ve hic bir zaman "iste butun kadinlar veya erkekler boyle" gibi bir genelleme de yapmam ama sadece sairin gozleminin benim cevremde gorup gozlemledigim bir cok kadin modeli ile ortustugunu belirttim.

    YanıtlaSil
  4. ...ve eger ayni ozellikleri cevremdeki erkekler uzerinde gozlemleseydim o zaman hic ayirmadan "insanlar" hakkinda yaptigim bir gozlem oldugunu belirtirdim, erkekler hakkinda da hoslanmadigim gozlemlerim var tabii ki.

    YanıtlaSil
  5. süper çok doğru bi teşhis
    erins

    YanıtlaSil
  6. @erins: evet dogru ama eksik olabilir, eger fizikteki etki-tepki kuramina bakip boyle davranmalarini tepkisel olarak dusunursek, erkeklerin veya bu tepkiye yol acabilecek diger cevresel etkenlerin kadinlar uzerindeki etkilerini de irdelemek gerekir sanirim.

    YanıtlaSil