7 Nisan 2006

Japonya Dosyasi Bolum 1 - Sokaklar

Kategori: gezi_

(video uzun oldugu icin hizlandirdim cogu zaman)

Sokaklar cogu amerikan sehrine gore oldukca kalabalik zaten 120 milyon nufusu bir adaya sigdirmislar. Sokaklarda ve metroda surekli agizlarina beyaz filtre (ya da adi neyse) takan
insanlar gormek mumkun, onun disinda nadir de olsa buyuk sehirlerde bile yerel kiyafetli kadin ve erkekler gorebilirsiniz.


Bunun disinda sokaklarda sigara icmek yasak, sigara icilmesi icin ozel sigara alanlari var sokaklarda orada icebiliyorsunuz ama kapali alanlarda, barlarda, kafelerde icilebiliyor. Ozel sokaklarda dolasan sigara timleri var, sigara icen birini gorduklerinde ceza yaziyorlar, insanlarin tasinabilir kullukleri oluyor genelde.

Oldukca guvenli bir ulke gece istediginiz saatte disari cikip yuruyebilirsiniz, hirsizlik da oldukca az sanirim, bir de burada cezalar cok yuksek.

Cok fotografik bir ulke. Sevimli dar sokaklari var ve sanki hersey cok ozenli, insanlar evlerinin onune ozenli bambu ciceklerini koyuyor, yasadigi yere onem gosteriyor sehir icinde bile.

Trafik fazla olmasa da oluyor, inanilmaz bir metro agi var, metro cok yogun olabiliyor.

(metronun bos hali, her yerinde reklam var)

Gece sokaklar cok canli oluyor ve cogu buyuk asya sehrinde oldugu gibi canli renkli ve hareketli tabelalar var sokaklarda.
Bir sonraki bolumde modern mimarisinden bahsedicem gordugum kadariyla.

1 yorum:

  1. isey masey(nasıl yazıldığını bilmiyorum)kendini Tokyo'da hissettin mi?

    YanıtlaSil