10 Ekim 2005

Sanal 3D online dunya

Internetin sanal dunya oldugunu mu dusunuyorsunuz? O zaman bir de second life i inceleyin. 3 boyutlu online stream edilen sanal bir dunya yaratilmis. Girebilmeniz icin guclu bir ekran kartiniz ve yuksek hizda bir internet erisiminiz olmasi gerekli.



Bu yeni birsey degil Sims Life 'da online olarak oynanabiliyor diyorsaniz cok yaniliyorsunuz cunku second life bir oyun degil aslinda. Second life uzerinden para kazanan bir cok insan var, second life'in linex adi verilen para biriminin dolar karsiligi var. En onemlisi ise butun harita oyuncular tarafindan yaratilmis, yani yaratma kabiliyetiniz var. Ucakdan bilgisayara, okuldan gokdelene istediginiz seyi yaratip dilediginiz gibi calismasi icin icine gerekli kodlari yukleyebiliyorsunuz. C'ye benzer sirf kendi icin yaratilmis bir programlama dili kullaniyor.

Uygulama alanlari nerelerimi olabilir? Oncelikle uzaktan egitim su anda baslamis, bedava bilgisayar dili kurslari veriliyor, bunun disinda mesela ben sinemasindan bir tane cizgi film izledim. Eger bir magazaniz varsa ve internet uzerinden giyim esyasi satmak istiyorsunuz, normalde uzerinize nasil oturacagini bilemezsiniz giysinin eger internet uzerinden alirsaniz degil mi? Second life'ta oyle degil cunku karakterinizin sizinle birebir vucut olculerine sahip olmasini saglayabiliyorsunuz. Peki bir ev saticaksiniz cok uzaktaki bir musterinize? Second life uzerinide yarattiginiz evin kopyasini virtual bir tur olarak gezdirmeniz mumkun, veya fotograf/resim serginizi second life ta sergilemeniz de mumkun. Su aralar kendi iclerinde bile internetleri var, yani internet icinde internet bir bakima :)

Eger hizli bir baglantiniz varsa mutlaka deneyin, sasiracaksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder